18.5. sunnuntaina kävin Riikassa kipittämässä maratonin. Lähdin reissuun jo torstaiaamuna 7.30 lautalla Tallinnaan. Siellä vietin reilun vuorokauden museoissa kierrellen. Kävin kyllä torstaina 10km lenkilläkin. Perjantaipäivällä lähdin bussilla Riikaan. Matka kesti 4,5h ja maksoi 13€. Siinä ehti nähdä Viron ja Latvian maaseutua. Riikassakin perjantaina kiertelin aika paljon kaupungilla ja museoissa. 6km kevyen lenkin juoksin myös. Lauantaina huomasinkin, että jalat on ihan sippi helteessä kaupungilla kiertelystä. Pidin vapaapäivän. Numerolapunkin olin jo perjantaina hakenut. 

WP_20140516_001-normal.jpg

Expossa ei ollut ruuhkaa. Tiskille pystyi vaan kävelemään ja hakemaan numeron. Muutama myyntitiski siellä oli, mutta ei kyllä mitään ostettavaa. Juoksupaitaakaan en saanut, vaan siitä olisi erikseen pitänyt maksaa.

WP_20140517_014-normal.jpg

Lähtö tapahtui tältä suoralta. Leveyttä riitti, mutta silti juutuin vähän ruuhkaan, koska lähdin aika takaa. Tavoite oli juosta ilman kiirettä ja katsella maisemia. Muutama kilsa meni ennen kuin pääsi vapaasti juoksemaan omaa tahtia. Maratonilla ei ollut ilmeisesti kuin vajaat 2000 juoksijaa, mutta puolikkaan juoksijat lähti samaan aikaan ja niitä oli noin 10 000.

600_rD9Ix-normal.jpg600_VhNg6-normal.jpg

Muutama järjestäjän ottama kuva matkalta. Vasemmalla juostaan vapauden patsaan kohdalla, jossa oli aika paljon ihmisiä ja noin 200 henkinen kuoro laulamassa Latvialaisia lauluja. Siitä juostiin kahdesti ohi. Oikealla ollankin jo loppusuoralla.

WP_20140517_009-normal.jpg

Pakollinen kuva vanhasta kaupungista. Tässä ravintolassa söin pastaa lauantaina. Pasta carponara 4€. Ihan riittävän iso annos ja hyvääkin oli.

Juoksupäivänä oli lämpöä yli 25 astetta, mutta pilvistä oli onneksi. Edellisenä päivänä oli paljon kuumempi. Juoksu kulki ilman mitään ongelmia. 5 minuutin kilmetrivauhtia juoksin alusta loppuun. En kyllä tarkistanut väliajoista. Niitä sai 5 kilometrin välein. Loppuaika oli 3.39.50. Mukava reissu.

Miikka