Eilen tuli käytyä Hämeenlinnassa juoksemassa puolikas.

Edellinen puolikas , toukokuussa Yyterissä oli siis 1.30.05, sen jälkeen olen jahdannut kaksi kertaa kympillä 40 min rajaa. Suomi-juoksussa Salossa juoksin 40.24 ja Forssan ratakympillä 40.20. Molemmilla kerroilla oli lämpöä +28ºC, joten olosuhteet ei olleet ihan optimaaliset. Eli rajat ovat olleet aika lähellä, vähän liiankin lähellä.

Eilen sitten Hämeenlinnaan, nyt oli keli kohdallaan. Vettä satoi pitkin aamupäivää, aika kovia kuuroja tuli taivaalta ja lämpötila reilut +15ºC, eli ei parempaa juoksukeliä voi toivoa heinäkuulle. Alkuverryttelyssä oli vähän nihkeää, kuten yleensä aina ennen kisaa mutta ensimmäisellä kilometrillä tiesi että tänään kulkee. Lähdin matkaan tavoitevauhdilla, 4:05-4:10 kilometrejä oli tarkoitus juosta ja niissä pysyin. Panin merkille, millaista porukkaa säntäsi kovaa edelleni ensimmäisellä kilometrillä,  mm. kaveri joka kertoi juosseensa kympin enkan 42min parisen viikkoa sitten. Olisikohan aloittanut hieman liian kovaa...vitosen kohdalla miehen juoksu näytti olevan ohi. Pidin pääni kylmänä ja juoksin omaa vauhtiani, ohittelin sitten sen porukan 3-5km välillä ihan heittämällä.

Juoksu kulki aika tasaista vauhtia, lopussa pystyi vielä puristamaan. Maalissa kello pysähtyi aikaan 1.27.11. Olihan se mukava tunne kun oli viimein saavuttanut jonkun rajan, eikä tehnyt edes tiukkaa. Olihan se odotettavissa että 1.30 alittuu reilusti, kunhan sää ja muut asiat sattuvat kohdalleen samana päivänä.

Nyt lasten kanssa lomareissulle muutamaksi päiväksi, juoksukamat taidan jättää kotiin. Syksyllä pitää sitten laittaa maratonin ennätys oikeaan linjaan, tämän kauden kunnon mukaan. Edellinen, 3.29.21 on vuodelta 2007, joten pitäähän se päivittää. Ei luulisi olevan kovin vaikeaa.

Todennäköisesti juoksen lokakuulla Vantaalla. Ennen sitä ehtii vielä ottaa lyhyempiä kisoja, ehkä puolikkaankin. Täytyypä alkaa katselemaan juoksukalenteria...