7.12

Käväisen Expossa. Saan numerolapun ja zipin. Mitään muuta järkevää juoksijoille jaettavassa muovipussissa ei ole. Ei ole reittikarttaa eikä mitään infoa maratonista, puhumattakaan energiapatukoista, urheilujuomasta, tms. Ne muutamat esitteet, joita siellä on ovat japaninkielisiä. Onpa heikko esitys. 
 
Expoalue on iso, mutta mulla ei nyt ole tarkoitus mitään erityistä ostaa. Ostan kuitenkin housunkaulukseen magneetilla kiinnitettävän pussukan, jossa voi geelien lisäksi kuljettaa myös jotain muuta pientä tavaraa. Tuo magneettikinnitys on ihan hyvä idea, paitsi, että magneettijuovalla varustetut kortit, esim. pankkikortti, eivät tykkää siitä hyvää. Osaksi ostan pussukan sen takia, että siinä on kengurun kuva, valmistaja roosports.com. Sanoi, että on myynyt pussukoita täällä Expossa jo useille suomalaisille ja lähettänyt myös postimyynnin kautta Suomeen. Pidin puheita myyntimiehen jorinoina.  Söin Expossa currylihaa ja riisiä. Päätän  tulla seuraavana päivänä paremmalla ajalla katsomaan tarjouksia ja ottamaan muutaman kuvan, lenkkarit näkyy olevan halpoja, myös lippiksen voisi ostaa.
 
Illalla käyn lenkillä. Tarkoitus on juosta noin 8 km. Eksyn vähän tulee kymmenisen kilometriä.
 
8.12.
 
Aamulla nukun pitkään. Käyn uudestaan Expossa, lenkkareissa ei löydy enää kokoja, ne tietyt  lippalakitkin on myyty loppuun. No, säästyypähän rahat. Syön taas expossa, tällä kertaa nuudeleita. Illalla lyhyt 5 km lenkki. Aikaisin nukkumaan ja kello soimaan aamukolmeksi.

9.12.

Startti on aamulla klo 05:00. Lämpötila noin 23 astetta, kosteaa. Tuuli viilentää ajoittain. Lähtömerkkinä on ilotulituksen alkaminen. Kivan nököistä pimeässä yössä. Olisi kiva ollut jäädä katselemaan vähän pidemmäksikin aikaa ilotulitusta, välillä käännyinkin juostessa vähän taaksepäin nähdäkseni paremmin räiskettä.
 
Tuuli on ajoittain melko navakkaa. Lähden alusta asti liikkeelle maltillisesti ja juoksen jotain 5:30 kilometrivauhtia. Ihan hyvin juoksu kulkee vaikka vähän arveluttaa lämmin ja kostea keli. Toivottavasti saan juotua riittävästi. Vajaan kympina kohdalla on pitkä loiva ylämäki, takaisin tullessa sama mäki on pari kilometriä ennen maalia. Niin kuin Las Vegasissa, niin täälläkin täytyy jossain ennen viittätoista käydä bajamajassa, parin minuutin keikka. Jokaisella juoma-asemalla otan mukillisen sekä Gatoradea että vettä. Parilla huoltopisteellä on myös geeliä tarjolla, mutta vasta juomapisteen jälkeen. Onpa outo järjestely tämäkin, geelin jälkeen kun olisi mukava huuhdella suunsa vedellä. Otan ensimmäiseltä geelipisteeltä pussin mukaan ja käytän sen seuraavalla juomapisteellä. Sieniä tulee hyödynnettyä aina kun niitä on tarjolla. Ne on mukavan kylmän viileitä, pidetty jäävedessä.
 
Puolimatkan väliaika 1:59. Juoksu kulkee suurin piirtein odotusten mukaan, mutta kyllä vähän saa lopussa puristaa, että pääsee alle neljän tunnin. Taitaa vielä painaa viikon takainen maraton ja onhan senkin jälkeen vähän tullut juostua.
 
Reitti on mielestäni kokonaisuudessaan aika tylsä. Ensimmäiset pari tuntia juostaan katulamppujen valossa. Toisella puolikkaalla on paikka paikoin hienoja merimaisemia, toisella puolella kukkuloita, mutta mielikuvaksi jää, että suurin osa on tylsähköä katujuoksua. Maali on lähellä rantaa suuren puiston kupeessa, jossa on järjestetty juoksijoiden jälkihuolto. Maaliin tullessa saadaan helminauha kaulaan. 
Puistossa olevasta teltasta saa hakea t-paidan, samassa pussissa on mitali. Ruokatajoilut maalialueella: Urheilujuomaa, vettä, banaania, munkkia, rinkeleitä. Munkki on aivan kuin suomalainen vappumunkki: pyöreä, sokerilla päällystetty, jos kyytipoikana olisi ollut simaa, niin nautinto olisi ollut täydellinen.
 
Oli vasta aikainen aamupäivä ja maraton juostu. Kävin meressä uimassa ja pesulla ja kävelin pikku hiljaa hotellille. Maanantaina maalipaikalta sai käydä hakemassa kunniakirjan. Samalla sai paksuhkon tulosluettelo, jossa oli myös kuvia tapahtumasta, nopeasti ovat saaneet tulokset paperille, maratonin ainoita positiivisia yllätyksiä.