Varttia vaille kahdeksan aamulla kävin poimimassa Mikan Asolasta, siitä sitten kurvasimme Kuusijärvelle ja olimme valmiita päivän urakkaan muutamaa minuuttia ennen kahdeksaa. Odottelimme vielä pari minuuttia, josko sittenkin joku muukin olisi tulossa mukaan. Muita ultraajia ei ilmestynyt paikalle, joten läksimme matkaan.

Suuntasimme pohjoiseen vanhan Lahdentien vartta, Oli pilvistä ja puuskittainen tuuli antoi lisämausteen. Tuorevoimaisena tuuli ei paljon haitannut, kun lämpötilakin oli vain pari astetta pakkasella. Leppäkorven risteyksestä länteen kannyttäessä vastatuuli vähän helpotti ja viimeistään radan toisella puolella käännyttäessä takaisin etelään tuulesta oli jopa apua, kun se puhalsi selän takaa. Juoksu kulki íhan kohtuullisesti, ensimmäinen kymppi meni noin 58 minuuttiin. Toiseen kymppiin tuhraantui melkein puolitoista minuuttia enemmän, tosin siinä välissä minun piti tehdä muutaman minuutin tyhjennysharjoistus, joten juoksunopeus pysyi suurin piirtein samana. Viimeisen vitosen ennen puolimatkaa juoksimme vähän reipaammin. Saavuimme Kuusijärvelle noin 10:25. Esamatti oli odottamassa Kengurulenkille lähtöä.

Huototaukooon kului melkein 13 minuuttia. Vaihdoin ylävartalon vaatetuksen kuiviin, söin banaanin ja täytin juomapullon mustikkakeitolla. Pientä sählinkiä ja viivästymistä aiheutti auton avaimen hukkaaminen hetkeksi, kun olisi pitänyt lähteä toiselle kierrokselle. Auton takakontii tyhjennettiin ja laukut purettiin, mutta avainta ei vaan tahtonut löytyä. Onneksi löytyi kuitenkin. Potkiskelin vähän lunta siinä takakontin edessä, niin sieltähän se avain rupesi pilkottamaan. Jos ei olisi löytynyt, niin olisi täytynyt toisella kierroksella koukata kodin kautta hakemassa vara-avain.

Kolmestaan läksimme kiertämään toista kierrosta, tällä kertaa vastakkaiseen suuntaan. Esamatti tuorein jaloin ja me muut vähemmän tuorein jaloin. Muutaman kilometrin jälkeen Heli juoksi vastaan ja liittyi seuraamme. Heli valitteli kovaa vauhtia ja liian lämmintä pukeutumistaan eikä sitten viihtynytkään seurassamme muutamaa kilometriä kauempaa. Ehkäpä kuukauden päästä saamme myös naiskenguruita kotirataultralle, niin voimme hyvällä syyllä juosta hieman rauhallisemmin. No toinen kierros jatkui ihan hyvää vauhtia vaikka jalat alkoivat tuntua raskailta. Väli 25-35 meni 59 minuuttiin. Maratonin väliaika oli 4:19:36. Maratonin jälkeen alkoikin sitten pieni taistelu, kun jalat alkoivat olla jossain määrin juntturassa. Mikalla oli loppumatkasta etureisiensä kanssa enemmänkin ongelmia, ilmeisesti jotain krampin tapaisia. Viimeisen 7,8 kilometrin keskivauhti oli kuitenkin 6:05 min/km.

Kokonaisaika oli 5:07:06. Kelvollinen aika, kun keli ei kuitenkaan ollut niitä nopeimpia. Pöpperöinen lumi hidasti paikka paikoin etenemistä, kun ponnistus ei kerta kaikkiaan pitänyt. Eväänä minulla oli ensimmäisellä kierroksella vettä ja rusinoita, toisella kierroksella veden tilalla oli mustikakkeitto. Liian vähän tuli varattua juomia reissulle, yhteensä 1,25 l, mutta pahempi nestehukka ei onneksi päässyt iskemään.

Lenkin jälkeen Kuusijärvellä sitten normaalit rituaalit eli sauna ja avanto. Mika tosin lähti suoraan kotiin Esamatin kyydissä valmistautumaan yövuoroon. Mikalle tulikin kunnon määräviiko 110 km, johon sisältyi myös vauhdikkaampia lenkkejä. Mullekin tuli tällä viikolla tasan 100 km juoksua, muttei yhtään vauhdikasta. 

Katsotaan sitten kuukauden päästä uudestaan, jos vaikka ottaisi homman uusiksi.

- Anssi